BERKHOUT – In de nacht van woensdag naar donderdag omstreeks 03.45 uur hield de politie een 20-jarige man uit Hoorn aan wegens diefstal van een motorfiets.
De politie, die in een onopvallende auto surveilleerde, zag op de Berkhouterweg in Berkhout een motorrijder rijden zonder valhelm. Ook bleek de motor niet te zijn voorzien van een kentekenplaat.

Omdat de bestuurder geen stopteken gegeven kon worden, volgde de politie de motorrijder naar een benzinestation waar hij wilde gaan tanken. Toen de man de politiemensen herkende, probeerde hij er vandoor te gaan. Hij kon echter worden vastgepakt. De motorfiets bleek bij controle in de nacht van 15 op 16 september in Amsterdam gestolen te zijn. De motor werd in beslag genomen. De verdachte bleek bovendien alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 1060 ug/l. Omdat de verdachte nog niet in het bezit is van een rijbewijs, gelden voor hem de strengere regels van een beginnend bestuurder. Hij mocht daarom niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies daarom twaalf maal het wettelijk toegestane maximum.