ENKHUIZEN – Donderdag aan het einde van de middag rond 17.20 uur, is de eigenaar van een fotostudio aan de Breedstraat door een onbekend gebleven man overvallen. Het slachtoffer werd bedreigd met een steekwapen en de dader ging er met een geldbedrag te voet vandoor.

De dader belde aan bij de zaak. Toen de eigenaar open deed werd hij meteen bedreigd met het steekwapen. Hij werd gedwongen naar de kassa te lopen en het geld af te geven. Hierna rende de dader de zaak uit. Hij verdween te voet in de richting van het Wilhelminaplantsoen.

De eigenaar raakte niet gewond maar was wel in shock. Vorig jaar in september is hij al eens overvallen door twee mannen met vuurwapens. De politie heeft na de overval een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld doch niemand meer aangetroffen. De overvallen man krijgt slachtofferhulp.

Signalement
De dader was een blanke man van ongeveer 25 jaar oud, lengte ongeveer 1,90 meter en een normaal postuur. Hij droeg donkere kleding en een capuchon. Hij heeft een opvallend lang gezicht en een lange neus. Hij droeg ook handschoenen.

Getuigenoproep
Mocht u iemand in de omgeving van de Breedstraat zich verdacht hebben zien gedragen of heeft u andere inlichtingen over dit misdrijf? Bel dan met het rechercheteam in Hoorn: 0900-8844. Een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000.