Inbreker (22) verwondt zichzelf bij inbraak in juwelierszaak aan het Bagijnhof in Medemblik, en wordt aangehouden

MEDEMBLIK – De politie heeft zondagochtend 8 oktober in alle vroegte rond 03.00 uur een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden als verdachte van een inbraak in een juwelierszaak aan het Begijnhof in Medemblik.

Gewond geraakt Hij had zichzelf behoorlijk verwond. Na medische behandeling in het ziekenhuis is hij ingesloten in het cellencomplex van de politie. De politie kreeg meerdere meldingen dat een man met een slagvoorwerp een raam inlsoeg bij de juwelierszaak.

Sieraden Aangekomen bleek het te gaan om een raam op de eerste verdieping. De verdachte was door het ontstane gat naar binnengeklommen en had daar diverse sieraden ontvreemd. Bij het naar binnen klimmen had hij zich verwond. 

Naar het ziekenhuis Toen de politie arriveerde was de man nog op het platje boven de winkelpui aanwezig. De verdachte is eerste hulp verleend en nadien vervoerd naar het ziekenhuis. Het slagvoorwerp bleek een bijl te zijn. De bijl en de sieraden zijn inbeslaggenomen. 

Geen tweede verdachte Na behandeling in het ziekenhuis is de man ingesloten in het cellencomplex. De eigenaar van de juwelierszaak heeft aangifte van inbraak gedaan. Er is nog onderzoek gedaan naar een eventuele tweede verdachte maar er is vooralsnog niet gebleken dat er tweede verdachte aanwezig is geweest.