HOORN-ZWAAG-BLOKKER – De politie heeft op woensdagmorgen op drie adressen een hennepplantage ontruimd. Hierbij werden ongeveer 700 hennepplanten gerooid. De politie vond in een woning aan de Stijgbeugel in Zwaag een zogenaamde henneptent.

Het ging hier om een afgeschermd gedeelte waarin 50 hennepplanten stonden. Bij onderzoek bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom. In de woning trof de politie de 42-jarige bewoner. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

In een woning aan de Karos in Hoorn vond de politie ongeveer 300 planten. Hier bleek wel sprake te zijn van diefstal van stroom. In de woning werden geen personen aangetroffen. In een derde woning, aan het Nieuwlicht in Blokker, trof de politie in totaal 330 planten aan. Ook hier was sprake van diefstal van stroom.

In de woning werden een 27-jarige en een 29-jarige vrouw aangehouden. In de woning was door de aanleg van de elektrische installatie reƫel gevaar voor brand ontstaan. Omdat het hier een huurwoning betreft, gaat de woningstichting actie ondernemen om de bewoners uit het huis te zetten. In alle gevallen werd de hennep en de benodigde apparatuur in beslag genomen.