ZWAAG – Drie buurmannen uit Zwaag, Aart Heneweer (70), Joshua Knol (45) en Harry Zonneveldt (41) zijn dinsdag 2 oktober in het zonnetje gezet omdat zij maandagavond 14 mei 2018 een 29-jarige vrouw uit het water langs de Koewijzend in Zwaag hadden gered. Locoburgemeester Ben Tap overhandigde de heren een oorkonde en een bronzen medaille namens de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Te water geraakt na botsing
De 29-jarige vrouw was na een botsing met een andere auto in het water terecht gekomen langs de Koewijzend. Toen de buurmannen merkten dat er een auto het water was ingereden, zijn zij onmiddellijk het water ingegaan.

Naar de kant duwen
Samen konden ze het voertuig vanuit het midden van de sloot naar de kant duwen, waar het water minder diep was. Het is de mannen gelukt het slachtoffer via het raampje uit haar auto te krijgen en aan wal te brengen. Terwijl de mannen in de sloot bezig waren, is door omstanders 112 gebeld. De politie en ambulance waren vervolgens snel ter plaatse. Ook de brandweer was onderweg, maar die hoefde niet in actie te komen.

(Foto: Wesley Boots) De auto van de vrouw in het water langs de Koewijzend