OOSTERBLOKKER – De rechtbank in Alkmaar heeft de 69-jarige automobilist uit Oosterblokker vrijgesproken van een verkeersfout waardoor een 71-jarige man uit Hoogkarspel kwam te overlijden. De automobilist (69) had eind augustus 2014 de wielrenner (71) ingehaald op de Oosterblokker. Even verderop stopte de man met zijn auto. De man had zijn knipperlichten aangezet zo hadden getuigen gezien. Op het moment dat hij uitstapte hoorde hij een harde klap Zo meldt het Noordhollandsdagblad

Zwaar gewond
De Hoogkarspeler (71) was met zijn racefiets hard achterop de stilstaande auto geklapt. Politie, ambulanceteams en de traumaheli kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het slachtoffer word in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht. In november 2014 overleed hij alsnog. Tegen de autobestuurder is wel een boete van 500 euro geëist wegens het foutief parkeren op een fietsstrook. Een vrouw op de fiets was even voor het ongeluk nog voorlangs de geparkeerde auto gegaan. Even hierna volgende de aanrijding.

Tijd verstreken
Er was dus enige tijd verstreken voor het fatale ongeluk plaatsvond. De raadsman veronderstelde dat de wielrenner op dat moment niet voor zich had gekeken. De rechter oordeelde op basis van de ongevalsanalyse van de politie dat er weliswaar alles van had dat de wielrenner zich wel dicht achter de auto bevond. Maar helemaal zeker was dat niet. Dat leidde tot vrijspraak van de automobilist (69) uit Oosterblokker.