Twee wielrenners gezocht na aanrijding tussen automobilist (40) en fietsster (31) op de Zuiderdijk in Venhuizen 

VENHUIZEN – Woensdagavond 26 juni 2024, omstreeks 20.50 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Zuiderdijk in Venhuizen. Een 31-jarige fietsster werd hier van achteren aangereden door een 40-jarige man in een personenauto, die direct na het ongeluk op de vlucht sloeg. 

Auto zwaar beschadigd aangetroffen in Hem De zwaar beschadigde auto werd een dag later, donderdagochtend 27 juni, aangetroffen bij een bedrijfspand aan De Hout in Hem. Ten tijde van de aanrijding, fietste er twee wielrenners in de omgeving van de aanrijding op de Zuiderdijk in Venhuizen. De gevluchte auto, betrof een blauwe auto.

Getuigenoproep De politie is op zoek naar deze wielrenners en mogelijk andere getuigen van het verkeersongeval. Mocht u de aanrijding hebben gezien of mocht u de wielrenners te kennen dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844. U kunt bij dit contact het kenmerk doorgeven: PL1100-2024138542.

Automobilist zich gemeld De bestuurder van de auto melden zich later bij de politie. Het ging hier om een 40-jarige man uit Heerhugowaard. De 31-jarige fietsster werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat hier om een vrouw uit de gemeente Drechterland.

(Fotografie: Wesley Boots, Hulpdiensten ter plaatse bij het ongeval op de Zuiderdijk in Venhuizen)