(Update) Automobilist (40) gevlucht na aanrijding met fietsster (31) op de Zuiderdijk in Venhuizen: Slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht 

VENHUIZEN – Woensdagavond 26 juni rond 21.00 is een 31-jarige fietsster van achteren aangereden door een 40-jarige automobilist op de Zuiderdijk in Venhuizen. Twee fietsers reden vanuit de richting van de Elbaweg in de richting van de Burgemeester Jan Zijpweg in Venhuizen. De auto reed één van de fietsers van achteren aan waardoor die geschept werd en op het voorraam terecht kwam.

Op de vlucht geslagen Na de klap ging de automobilist er snel vandoor ondanks de forse schade aan het voorraam. Diverse hulpdiensten werden na de melding opgeroepen. Diverse omstanders hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer, een 31-jarige vrouw uit de gemeente Drechterland, is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de bestuurder auto.

Automobilist (40) uit Heerhugowaard zich zelf gemeld Rondom Venhuizen keken diverse politie-eenheden uit naar het flink beschadigde voertuig. De andere fietser (man) was hevig ontdaan en werd opgevangen door de hulpdiensten. Mensen met meer informatie over het ernstige verkeersongeval kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. De automobilist, een 40-jarige man uit Heerhugowaard, heeft zich zelf later op de avond gemeld op het politiebureau.

Fotografie Wesley Boots