HEERHUGOWAARD – Bij een verkeersongeval op het kruispunt Jan Glijnisweg met de Rustenburgerweg in Heerhugowaard zijn maandagochtend 18 maart twee personen gewond geraakt. Het gaat om een 49-jarige man uit Den Helder en een 28-jarige man uit De Weere.

Botsing
Omstreeks 07.00 uur verleende een bestuurder van een bedrijfsauto geen voorrang aan een automobilist die op de Jan Glijnisweg reed. Een botsing was het gevolg. De aangereden automobilist kon door de opgelopen schade aan zijn auto niet zelfstandig uitstappen.

Twee gewonden
De brandweer kwam ter plaatse om een portier te verwijderen. Beide bestuurders, een 28-jarige man uit de Weere en een 49-jarige man uit Den Helder, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een aanvliegende traumahelikopter uit Amsterdam werd boven Grootschermer geannuleerd.

Politieonderzoek
De Verkeers Ongevallen Analisten hebben sporenonderzoek verricht. Het kruispunt was enige tijd afgesloten voor het verkeer. Op het kruispunt lag een behoorlijke hoeveelheid gelekte brandstof en olie. De gemeente kwam ter plaatse om het kruispunt te reinigen. Een berger heeft de twee fors beschadigde voertuigen afgevoerd.

Fotografie: Maurice Amoureus