Politie zoekt getuigen na dodelijk ongeval op de Dijk (N307) Enkhuizen-Lelystad

ENKHUIZEN – Een ernstig ongeval op de Dijk (N307) Enkhuizen-Lelystad heeft op zaterdagavond 16 januari een 43-jarige vrouw het leven gekost. De auto waar zij inzat samen met een 42-jarige man uit Lelystad, kwam in frontale botsing met de auto van een 33-jarige man uit de gemeente Drechterland.

Inhaalmanoeuvre
Het verkeersongeluk is vermoedelijk ontstaan door een inhaalmanoeuvre van de 33-jarige man. Informatie van getuigen is bij het politieonderzoek dan ook van groot belang zo meldt de politie.

De melding
Het is zaterdagavond 16 januari iets na 20.00 uur als de politie wordt gebeld over een ernstig ongeval op de Markerwaarddijk (N307) tussen Lelystad en Enkhuizen. Twee auto’s zijn frontaal met elkaar in botsing gekomen. De 33-jarige bestuurder raakte lichtgewond.

Vrouw (43) overleden
In de andere auto zaten twee personen. Een 42-jarige bestuurder uit Lelystad liep licht letsel op. Zijn bijrijder, een 43-jarige vrouw uit Lelystad, overleefde het ongeval niet.

Getuigenoproep
Het lijkt er op dat een inhaalmanoeuvre van de 33-jarige bestuurder een rol heeft gespeeld bij het ongeval zo meldt de politie. De politie onderzoekt hoe dit ongeval precies heeft kunnen gebeuren en komt daarom graag in contact met getuigen.

Iets gezien ?
Mogelijk hebben mensen gezien wat zich vlak vóór en tijdens het ongeval heeft afgespeeld en misschien hebben getuigen zelfs dashcambeelden. Getuigen kunnen contact opnemen met het Opsporingsteam Verkeer via 0900-8844.

(Fotografie Wesley Boots, Het ongeluk zaterdagavond 16 januari op de Dijk Enkhuizen-Lelystad)