Dode (43) en twee gewonden (42) en (33) bij ernstig ongeval op de Dijk (N307) Enkhuizen-Lelystad

ENKHUIZEN – Zaterdagavond 16 januari omstreeks 20.15 uur zijn twee auto’s met elkaar in botsing gekomen op de Dijk (N307) Enkhuizen-Lelystad. Bij de aanrijding is een 43-jarige vrouw overleden. Zij zat als bijrijdster in de auto van een 42-jarige man uit Lelystad.

Melding
Het is zaterdagavond 16 januari iets na 20.00 uur als de politie wordt gebeld over een ernstig ongeval op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Twee auto’s zijn frontaal met elkaar in botsing gekomen. Hulpdiensten uit Enkhuizen en Lelystad kwamen ter plaatse.

Vrouw overleden
De 33-jarige bestuurder uit de gemeente Drechterland van één van de auto’s kwam er met lichte verwondingen vanaf. In de andere auto zaten twee personen. Een 42-jarige bestuurder uit Lelystad liep licht letsel op. Zijn bijrijder, een 43-jarige vrouw uit Lelystad, overleefde het ongeval niet.

Inhaalmanoeuvre
Het lijkt er op dat een inhaalmanoeuvre van de 33-jarige bestuurder uit de gemeente Drechterland een rol heeft gespeeld bij het ongeval. De politie onderzoekt hoe dit ongeval precies heeft kunnen gebeuren en komt daarom graag in contact met getuigen.

Getuigenoproep
Mogelijk hebben mensen gezien wat zich vlak vóór en tijdens het ongeval heeft afgespeeld en misschien hebben getuigen zelfs dashcambeelden. Getuigen kunnen contact opnemen met het Opsporingsteam Verkeer via 0900-8844. Ook via onderstaand formulier kan informatie worden doorgegeven.

Fotografie: Wesley Boots