Oorzaak zwaar ongeluk op de (N307) Enkhuizen bekend

ENKHUIZEN – De oorzaak van het zware ongeluk zaterdagmiddag 19 juni op de Westfrisiaweg (N307) bij Enkhuizen is bekend na uitgebreid onderzoek. Een 76-jarige bestuurster uit Enkhuizen reed over de (N307) vanuit Enkhuizen in de richting van Hoorn.

Verkeerde weghelft beland
Zij is op enig moment op de rijstrook van het tegengestelde verkeer beland. Op dat moment reed daar een 27-jarige man uit Grootebroek die probeerde de auto te ontwijken en daarna op zijn dak op het fietspad terecht kwam. In deze auto zat naast de bestuurder een passagier en beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Frontaal in botsing
Een auto (bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Wervershoof) die achter de Grooterbroeker reed, kon de auto van de bestuurster uit Enkhuizen echter niet meer ontwijken en kwam hiermee frontaal in botsing.

Meerdere gewonden
Naast de bestuurster zaten nog drie personen in de auto die ook allen naar het ziekenhuis zijn gebracht zo laat politiewoordvoerster Wendy Boudewijn aan ons weten. Zes ambulances kwamen ter plaatse bij het ongeval.

Weg uren afgesloten
De bestuurster uit Enkhuizen raakte bekneld in haar auto en kon na zo’n 30 minuten bevrijd worden door de hulpdiensten. Hierna is zij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Door het ongeval was de weg tussen Enkhuizen en Bovenkarspel urenlang afgesloten

Fotografie Wesley Boots