VENHUIZEN – Een 23-jarige man uit Venhuizen is bij de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot 12 maanden cel en TBS met voorwaarden, een lichtere vorm van TBS voor een steekpartij in een woning aan de Merel in Venhuizen.

Onder invloed van drugs
Op vrijdagavond 8 februari 2019 rond 21.00 uur ging de 23-jarige verdachte onder invloed van drugs met het steekwapen naar het slachtoffer, een 55-jarige man uit Venhuizen. Aanleiding van de steekpartij was een ruzie om geld met de 55-jarige drugsdealer.

Niet vermoorden
Die zou met de pinpas van de verdachte meer geld hebben opgenomen dan hij hem schuldig was. “Ik wilde hem niet vermoorden, maar pijn doen. Iets in mij zei dat ik hem moest steken”, verklaarde de verdachte over zijn daad Zo meldt NH Nieuws .

Psychische problemen
De rechter rekent de verdachte de steekpartij flink aan, zo blijkt uit het vonnis. “Dat de steekverwondingen het slachtoffer niet fataal zijn geworden, is louter te danken geweest aan toeval. De verdachte heeft een geschiedenis van psychotische stoornissen en heeft volgens onderzoekers nog steeds grote psychische problemen.

Gevaar
Aangezien de man al bijna negen maanden in voorarrest zit, kan de behandeling ook gelijk beginnen. En dat is belangrijk volgens de rechter. “Mede gelet op het hoge gevaar voor recidive, bepaalt de rechtbank dat de terbeschikkingstelling met voorwaarden dadelijk uitvoerbaar zal zijn.”

Klik hier voor het artikel over de steekpartij op die vrijdagavond 8 februari 2019