Hennepkwekerij van 450 planten ontdekt in Obdam: Man (44) aangehouden

OBDAM – De politie heeft donderdagochtend 16 maart rond 09.00 uur in een woning in Obdam een hennepkwekerij ontdekt. Ruim 450 hennepplanten stonden verdeeld over drie ruimtes zo meldt de politie. Een 44-jarige man uit Koggenland wordt aangemerkt als verdachte, zijn betrokkenheid wordt onderzocht.

Tip
De politie was de hennepkwekerij op het spoor gekomen na een tip. In de woning vond de politie naast de hennepplanten ook apparatuur. Zowel de hennepplanten als appratuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte is aangehouden en inmiddels heengezonden. Hij mag zich op een later moment verantwoorden.

Risico’s
In de woning werd illegaal stroom afgetapt. Het energiebedrijf heeft de meter verwijderd en de stroomtoevoer stopgezet. Illegaal stroom aftappen is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt de nodige risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken.

Vermoeden van hennepkwekerij
Het is dus belangrijk dat u vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij. Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Bel dan de politie via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Ook is het mogelijk om bij uw gemeente melding te maken bij het vermoeden van een hennepkwekerij.

LAATSTE NIEUWS IN JE MAILBOX

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG AUTOMATISCH EEN MAILTJE BIJ NIEUWS

We sturen je geen spam!
1 mail per dag met de berichten van de laatste 24 uur.
Lees ons privacybeleid voor meer informatie.