ANDIJK – Een groep Poolse bloemkoolsnijders en omstanders hebben maandagochtend 5 september een auto die op de kop in sloot terecht was gekomen bij een ongeluk op de Gedeputeerde Laanweg in Andijk met zijn allen omgeduwd zodat de vrouw uit Medemblik die vast zat in de auto eruit gehaald kon worden. De Medemblikse belandde maandagochtend rond 08.00 uur met haar auto op de kop in de sloot langs de Gedeputeerde Laanweg.

Aan het werk op het land
Een bloemkoolbouwer die met een aantal Polen hier hard aan het werk waren twijfelde geen moment. Zij staakte de werkzaamheden en gingen direct het water in om de auto op zijn zij te duwen zodat de vrouw uit haar benarde positie bevrijd kon worden. Hierbij kregen zij hulp van mensen die ook net aankwamen rijden. Vervolgens kwamen de hulpdiensten ter plaatse die het overnamen van de bloemkoolsnijders en omstanders.

Naar het ziekenhuis
De vrouw is vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis in Hoorn overgebracht. Het ongeluk ontstond nadat de vrouw met haar auto in de berm kwam. Vervolgens schoot zij ze door de berm en kwam op de kop in de sloot terecht. De auto van haar raakte zwaar beschadigd. De vrouw is inmiddels weer thuis maar zal de aankomende tijd wel rustig aan moeten doen. Heeft u foto’s van deze reddingsactie? Of van de auto die in de sloot lag? Dan kunt u die sturen naar onze privéchat https://www.facebook.com/112WestFriesland/?fref=ts