‘t VELD – Bij twee ongelukken in West-Friesland zijn maandagochtend 5 september auto’s te water geraakt. Rond 07.00 uur vond er een botsing plaats tussen twee auto’s op de Hartweg met de kruising Zwarteweg in ‘t Veld. Daarbij belande één van de voertuigen in de naastgelegen sloot.

Voorrangsfout
Diverse hulpdiensten werden gealarmeerd en waren snel ter plekke op de Hartweg. Een vrouw wilde vanaf de Zwarteweg de Hartweg oprijden toen ze geen voorrang gaf aan de man die rechtdoor over de Hartweg reed.

Nat pak
Nadat hij een nat pak had gehaald kon hij op eigen kracht door een open raam uit zijn auto klimmen. Volgens de vrouw had de man zijn richtingaanwijzer aan, waardoor ze dacht dat ze de weg op kon draaien. De auto van de man is weggesleept.

Auto te water in Andijk
ANDIJK – Een automobiliste is maandagochtend 5 september rond 08.00 uur op de Gedeputeerde Laanweg in Andijk met haar auto te water geraakt. De vrouw was in de berm terecht gekomen en toen ze wilde terugsturen ging het mis. Ze belandde vervolgens in een naastgelegen sloot op de kop.

Getuige
Een groepje Poolse bloemkoolsnijders die het ongeval zag gebeuren, twijfelde geen moment en gingen samen met andere omstanders het water in om de vrouw te helpen. De vrouw is na behandeling ter plaatse met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het ongeluk in onderzoek.

Fotografie: Maurice Amoureus