De hulpdiensten bij de camper die te water raakte

GROOTEBROEK – Maandagmiddag rond 12.45 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een camper op de Drechterlandseweg (N302). De camper raakte na een botsing te water. De twee inzittenden konden met hulp van getuigen op de kant worden geholpen en zijn met nekklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

De camper werd bestuurd door een 69-jarige man uit Nibbixwoud met naast hem zijn 63-jarige echtgenote. Ze reden uit de richting van Enkhuizen in de richting van de kruising Drechterlandseweg-Verlengde Raadhuislaan, achter een vrachtauto. Ze wilden de kruising rechtdoor oversteken maar konden door de vrachtauto voor hen het verkeerslicht niet goed zien. Voor hen van rechts kwam een 72-jarige automobilist uit Enkhuizen. Deze man reed over de Verlengde Raadhuislaan. Hij kwam uit de richting van de Gouw en wilde, toen hij groen licht kreeg, de kruising rechtdoorgaand oversteken. Toen hij overstak zag hij plotseling dat de camper achter de vrachtauto aan reed. Een aanrijding was niet te voorkomen. De camper raakte door de botsing te water, rechts van de weg. De vrouwelijke inzittende kwam gedeeltelijk onder water. De 72-jarige man heeft met omstanders geholpen haar uit de camper te krijgen. De twee inzittenden van de camper klaagden over pijn in de nek en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter werd afbesteld. De 72-jarige man raakte licht gewond. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

P2000 Melding : 12:46:33 14-09-09 Prio 1 (GG: anh-inci-8) DRECHTERLANDSEWEG – N302/VERLENGDE RAADHUISLAAN GROOTEBROEK Waterongeval STB748 NHN679 ENK685 NHN524