Automobilist (48) aangehouden na botsing met geparkeerde auto op de Oosterblokker in Oosterblokker

OOSTERBLOKKER – Zondagavond 4 december even voor 19.30 uur vond een verkeersongeval plaats op de Oosterblokker in Oosterblokker. De 48-jarige bestuurder van een Volkswagen Caddy reed over de Oosterblokker in de richting van Westwoud toen deze een geparkeerde Mercedes over het hoofd zag en daar tegen aan knalde en zelf zo’n dertig meter verderop tot stilstand kwam.

Eigenaar aangereden auto
De eigenaar van de geparkeerde Mercedes zat bij een woning aan de Oosterblokker binnen aan de koffie toen die plots een doffe klap hoorde. En zijn auto alarm hoorde afgaan waarna die op afstand het alarm uitschakelde en dacht dat het om vuurwerk ging wat op de weg ontplofde.

Schade aan auto
En deze daar verder geen aandacht aan besteede tot dat hij enkele minuten later plots allemaal mensen buiten zag staan en iets verderop nog een auto zag staan met de alarmlichten aan waarna hij toch is gaan kijken en ontdekte dat zijn auto flinke schade had opgelopen.

Onder invloed
Omdat de eigenaar en buurtbewoners een vermoeden hadden dat de bestuurder van de auto onder invloed van alcohol was hebben ze toch de politie gebeld die ter plaatse een alcohol test hebben afgenomen.

Rijbewijs kwijt
Waaruit een positief resultaat kwam waarna de bestuurder is aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau in Hoorn. Het rijbewijs van de man van (48) uit de gemeente Drechterland is ingevorderd door de politie. Hij blies aan het politiebureau 600 ug/l alcohol.

Fotografie: GLOCALmedia/RV