Aanrijdingen op de (A7) Abbekerk en de Randweg in Medemblik

ABBEKERK – Zondagavond 4 december vonden er kort na elkaar twee verschillende aanrijdingen plaats. Rond 18.20 uur botste twee auto’s met elkaar op de de (A7) bij Abbekerk. De veroorzaker van het ongeval ging er na het ongeluk vandoor. De van achter aangereden auto knalde tegen een lantaarnpaal.

Ongevallen Medemblik en Oosterblokker
Rond 18.50 uur ging het mis op de Randweg in Medemblik. Een automobiliste en een scooterrijder waren hier met elkaar in botsing gekomen. De scooterrijder raakte daarbij gewond. Politie en ambulance kwamen ter plaatse.

A7 Abbekerk
Op de (A7) bij Abbekerk reden beiden voertuigen over de hoofdrijbaan toen de achterste automobilist door nog onbekende oorzaak achterop zijn voorganger klapte. Deze bestuurder van de aangereden auto verloor door de klap achterop de macht over het stuur waarna die over de toerit schoof en daarna een lantaarnpaal uit de grond ramde.

Hulpdiensten
Vanwege het ongeval kwam de ambulance met spoed ter plaatse en werd de toerit volledig afgesloten voor het verkeer. De automobilist die achterop de aangereden auto klapte is er na het ongeval vandoor gegaan zo bevestigd de politie. De inzittende van de aangereden auto zijn ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Onderzoek ingesteld naar de bestuurder
Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto doormiddel van de lier van de lantaarnpaal getrokken en afgesleept. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de indentiteit van de bestuurder van de gevluchte auto.

(Foto 1 Ongeval op de A7 Abbekerk, Foto 2 Ongeval Randweg te Medemblik)