OTERLEEK – Dinsdag 30 oktober zijn een 25-jarige man uit Stompetoren en een 48-jarige man uit Purmerend met hun auto’s te water geraakt op de kruising Korte Molenweg en de Oterlekerweg in Oterleek. Na de botsing tussen de twee auto’s kwamen politie, ambulancedienst en brandweer met spoed ter plaatse.

Twee gewonden
De twee bestuurders werden voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie (voa) kwam ter plekke voor uitgebreid onderzoek.

Aanrijding op de (A7)
Dinsdagmiddag 30 oktober rond 17.30 uur is een 20-jarige vrouw uit Assendelft gewond geraakt bij een kettingbotsing op de (A7) vanuit de richting Amsterdam naar Hoorn nabij Berkhout. Het ging om een botsing tussen een drietal personenauto’s.

Lange files
Diverse hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. De aanrijding gebeurde op de linkerbaan. Door de botsing ontstonden lange files vanuit de richting Amsterdam richting Hoorn op de (A7).

Tweede ongeluk op de (A7)
Als klap op de vuurpijl botste rond 18.00 uur nog twee auto’s op elkaar op de (A7) vanuit de richting Amsterdam naar Hoorn. Bij dit tweede ongeluk bleef het alleen bij blikschade zo meldt de politie. Diverse auto’s moesten afgesleept worden en de politie heeft de ongelukken in onderzoek.

Fotografie: Maurice Amoureus