HEERHUGOWAARD – De politie heeft zaterdagochtend 6 oktober in alle vroegte rond 04.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 66-jarige man uit Heerhugowaard. Even later reed een 31-jarige passagier onder invloed van alcohol in deze auto en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de (N242) maakte de 66-jarige man een forse snelheidsovertreding van 51 kilometer per uur.

Woedend
De 31-jarige passagier was woedend dat ze niet meer verder mochten rijden. Deze man uit Heerhugowaard was onder invloed van alcohol en was niet in staat om verder te rijden. Dit is ook door de agent duidelijk uitgelegd. De agent werd uit gescholden, maar liet het er bij zitten. Toch had de agent een vermoeden dat zijn boodschap toch niet duidelijk was geworden.

165 kilometer per uur
Op een afstand nam de motoragent positie. En het vermoeden bleek te kloppen. Na enkele minuten begon het voertuig te rijden. De wagen ging er op hoge snelheid vandoor. Op de (N242) werd een snelheid gehaald van 165 kilometer per uur, alwaar 80 kilometer per is toegestaan. Op de Hasselaarsweg stopte het voertuig.

Man (31) aangehouden
De 31-jarige man stapte uit en ging er vandoor. De agent ging er te voet achter aan en kreeg de man snel te pakken. Ondanks het verzet wist de agent de man aan te houden. Op het bureau blies de man 530 ug/l. Ook deze verdachte heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.