ONDERDIJK – Zaterdagmiddag 6 oktober ging een 37-jarige man uit Venhuizen er in zijn auto vandoor nadat hij in Onderdijk een aanrijding had veroorzaakt. De man kon worden aangehouden in Medemblik en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding
De 37-jarige man reed in een personenauto door Onderdijk in de richting Medemblik. Vanuit tegengestelde richting kwam een andere personenauto, die een wegversmalling in reed. De verdachte kon niet meer op tijd remmen en raakte de tegenligger bij de wegversmalling. De bestuurder bleef niet achter om de schade te regelen, maar ging er vandoor in de richting Medemblik.

Medemblik
De rit eindigde bij het parkeerterrein van Radbout in Medemblik. Hier loop de weg dood. De bestuurder stapte uit en probeerde lopend weg te komen. Dit lukte niet om hij vast kwam te zitten in de hoek tussen het IJsselmeer en de ingang van de haven. Bij controle bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 495 ug/l. Dat is ruim het dubbele van het toegestane maximum van 220 ug/l.

Al eerder aangehouden
Bovendien bleek hij al eerder te zijn gepakt tijdens het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.