BOVENKARSPEL – Bij een juwelier aan de Hoofdstraat vond donderdagochtend rond 04.10 uur een poging plaats tot een ramkraak. Voor de deur van de winkel stonden plantenbakken. Deze werden met een auto omver gereden, waarna men de roldeur voor de toegangsdeur probeerde te rammen. De ramkraak mislukte. Een getuige hoorde de klap en zag nog net een kleine rode auto waarin twee personen stapten.

De auto reed weg in de richting van de Veilingweg. Er bleven allerlei auto-onderdelen achter voor de juwelier. De rode Ford Escort werd donderdagmiddag rond 17.00 uur teruggevonden op de Molenweg in Andijk. De auto bleek als gestolen te staan gesignaleerd.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagochtend iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Hoofdstraat rond bovengenoemd tijdstip of op de Molenweg in Andijk? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook als u anderszins informatie hebt die van belang kan zijn wordt u verzocht contact op te nemen met de recherche.