Geiten gedood en gedumpt nabij het Streekbos: Politie zoekt getuigen

BOVENKARSPEL – De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van twee mannen die verdacht worden van het dumpen, mogelijk mishandelen en doden van 2 geitjes.

Aangetroffen
De dode geitjes werden zaterdagavond 5 juni aangetroffen in de bosjes van het Streekbos, nabij de parkeerplaats vlakbij de kruising Veilingweg met de Haling.

Twee mannen
De dierenpolitie is een onderzoek gestart naar de identiteit van deze twee mannen die kort daarvoor op dezelfde plek zich verdacht gedroegen en waren weggereden in een donkergrijze bus.

Onderzoek
Op de locatie waar de geitjes werden aangetroffen is forensisch onderzoek gedaan en de geitjes zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Vragen aan het publiek
Bent u zaterdagavond rond 20.00 uur in de omgeving van het Streekbos geweest, nabij de parkeerplaats vlakbij de kruising Veilingweg met de Haling in Grootebroek-Andijk en heeft u mogelijk iets gezien?

Bel met de politie
Neemt u dan a.u.b. contact op met de dierenpolitie via tel.nr. 0900-8844 of via bijgaand tipformulier. Vermeld u er a.u.b. zaaknummer 2021114809 bij: dank