ENKHUIZEN – De brandweer van Enkhuizen is vrijdagochtend 13 april drie keer ingezet voor spoedmeldingen. Rond 02.00 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen om de ambulancedienst te assisteren op de Havenweg in Enkhuizen. Er was uiteindelijk geen tijd om de hoogwerker gereed te maken. De patiënt moest snel naar beneden en de ploeg heeft geassisteerd om de patiënt via de trap naar beneden te krijgen.

De tweede melding
Rond 02.10 uur werd de Enkhuizer gealarmeerd voor een chemisch toilet die in brand stond naast een bouwkeet op de Markerwaardijk (N302). Overslag naar de bouwkeet is voorkomen en de brand was snel geblust.

Derde melding
Rond 11.20 uur vrijdagochtend kwam de 3e melding. Met spoed rukte de Enkhuizer brandweer uit naar de Wierdijk in Enkhuizen. Een buurtbewoner hoorde in een woning een alarm afgaan. Het leek op een inbraakalarm maar omdat er ook een lichte brandlucht geroken werd is de brandweer toch met spoed ter plaatse gegaan. Ter plaatse wist één van de buren contact te leggen met de bewoner. De bewoner kon bevestigen dat het om het inbraakalarm zou gaan omdat de stroom eraf was geweest na werkzaamheden van Liander.

(Foto: Brandweer Enkhuizen)