HEM – Vrijdagochtend 13 april ontstond een aanrijding op de Provincialeweg (N506) in Hem. Een 25-jarige man uit Wervershoof reed vanaf de Meeweg de Provincialeweg (N506) op. Door de zeer dichte mist had hij niet gezien dat daar een 28-jarige man uit Bovenkarspel aan kwam rijden.

Aanrijding
Op de kruising ontstond een aanrijding. De 28-jarige Bovenkarspeler reed achterop de auto van de Wervershover. Het bleef bij alleen materiële schade zo meldt politiewoordvoerder Menno Hartenberg.

Botsing op de (A7)
Op de (A7) rechts bij Berkhout klapte vrijdagochtend 13 april rond 08.50 uur een 33-jarige man uit Almere met zijn bestelbus achterop een vrachtwagen. Diverse hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse op de (A7). De bestelbus raakte zwaar beschadigde door de forse klap.

Speekseltest
Bij de bestuurder van de bestelbus (33-jarige man uit Almere), werd een speekseltest gedaan. Deze speekseltest gaf aan methamfetamine, amphetamine en THC (werkzame stof uit hennep).

Bloedproef
Er is een bloedproef gedaan. Het NFI onderzoek het bloedmonster op de aanwezigheid van drugs. De auto van de man uit Almere is even later afgesleept. De politie heeft het ongeluk in onderzoek.