HOORN – En 21-jarige scooterrijdster uit Hoorn is vrijdagmiddag 11 januari gewond geraakt na een aanrijding met een 45-jarige automobilist uit Schagen op de Provincialeweg in Hoorn. Het ongeluk ontstond doordat de 45-jarige man door het rode verkeerslicht was gereden.

Provincialeweg oversteken
De 21-jarige vrouw stak vanaf de Lepelaar de Provincialeweg over. De 45-jarige automobilist kwam gereden vanuit de richting Hoorn80 en in de richting van de (A7) zo laat politiewoordvoerder Menno Hartenberg aan ons weten.

Botsing
De twee bestuurders kwamen met elkaar in botsing en de vrouw kwam hierdoor hard ten val. Na behandeling ter plaatse, is de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd. Na onderzoek bleek dat de bestuurder van de auto door rood was gereden. De 45-jarige automobilist bleef ongedeerd en werd dan ook gehoord door de politie.

Aanrijding op de Tolweg in Zwaagdijk-Oost
Op de Tolweg in Zwaagdijk-Oost botste vrijdagochtend rond 10.00 uur twee auto’s hard op elkaar. De botsing gebeurde op de kruising met de Veenakkers. Politie, brandweer Westwoud en ambulancedienst kwamen ter plaatse. De beide bestuurders kwamen er met lichte verwondingen vanaf. De auto’s raakte zwaar beschadigd en werden afgesleept door een berger.

Auto tegen boom op de (A7)
Op de (A7) ontstond een éénzijdig verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde vanuit de richting Amsterdam naar Hoorn vrijdagmiddag. Een auto was op een boom gereden. Politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Bij deze aanrijding viel een gewonde. De auto is even later afgesleept door een berger. Verkeer ondervond veel hinder van het ongeval.

(Botsing auto en scooter Hoorn, Foto’s: Mark Weg)