Reddingbootdag 2 mei 2015 te Wijdenes: Politie, brandweer en Reddingsbrigade Stede Broec ook aanwezig

WIJDENES – Zaterdag 2 mei van 10:00 – 16:00 uur verzorgt Reddingstation Wijdenes, gelieerd aan de KNRM, haar open dag in de vluchthaven van Wijdenes. De open dag is een onderdeel van de Nationale Reddingbootdag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van het reddingstation. Beleef het mee!

Dit jaar staat Reddingbootdag in Wijdenes in het teken van eigen veiligheid. Vier nieuwe redders, waarvan er zich twee tijdens Reddingbootdag 2014 hebben aangemeld, zijn dringend toe aan een nieuw overlevingspak omdat de huidige pakken niet meer waterdicht en daardoor onveilig zijn. Hiervoor heeft het reddingstation €5.000 nodig. Donateurs zijn ontzettend belangrijk voor Reddingstation Wijdenes. Dit omdat het reddingstation voor een groot deel afhankelijk is van donateurs en sponsoren.

Zoals elk jaar kunnen bestaande én nieuwe donateurs meevaren met de reddingboot en voormalige reddingboot van Reddingstation Wijdenes. Maar ook verschillende demonstraties staan op het programma.

Naast de demonstraties en vaartochten wordt er uitleg gegeven door Sterrenwacht Orion over navigatie middels sterren, leert Reddingsbrigade Stede Broec bezoekers de basistechnieken voor een redding vanaf de wal, leer je hoe je moet ontsnappen uit een brandende woning door de brandweer, zie je wat er gebeurt na een ramp bij de SIGMA en kan er meegereden worden met de quad van het Rode Kruis. De nieuwe reddingboot De Gooier ligt voor bezichtiging aan de wal en er kan een kijkje genomen worden in een echte politieauto.

De gehele dag is het ook mogelijk om filmbeelden te bekijken van reddingen en hulpverleningen die gedaan zijn door het reddingstation. Deze unieke beelden worden door helmcamera’s en onboard camera’s vastgelegd en zijn zeker het bekijken waard!

Kunt u niet naar Wijdenes komen voor deze spectaculaire dag? Niet getreurd! Een team van Radio Hoorn is de hele dag aanwezig op Reddingbootdag in Wijdenes en zal meerdere live uitzendingen verzorgen vanaf het evenement.

Donateur? = Meevaren!
Meevaren? = Donateur worden!

Zie ook Stichting Reddingsstation Wijdenes
Foto: Janine Walvaart / Tekst Michelle Van De Ruit

LAATSTE NIEUWS IN JE MAILBOX

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG AUTOMATISCH EEN MAILTJE BIJ NIEUWS

We sturen je geen spam!
1 mail per dag met de berichten van de laatste 24 uur.
Lees ons privacybeleid voor meer informatie.