DE GOORN – Dinsdagochtend 24 maart even voor 11.00 uur vond een ernstig ongeval plaats op De Braken (N194) bij De Goorn. Een 53-jarige automobilist uit Purmerend en een 54-jarige man uit Oudeschoot (Friesland) in een vrachtwagen waren hier met elkaar in botsing gekomen.

Hulpdiensten
Politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter kwamen na de melding ter plaatse zo laat politiewoordvoerder Menno Hartenberg aan ons weten. De 54-jarige vrachtwagenchauffeur reed richting Spierdijk. Vanuit de andere kant kwam de 53-jarige man in een VW Caddy bestelauto.

Verkeerde weghelft
In een bocht naar rechts (voor de Caddy) raakte de Caddy vermoedelijk op de verkeerde weghelft met een bijna frontale botsing met de vrachtwagen tot gevolg. De 53-jarige bestuurder moest uit zijn auto geknipt worden door de ter plaatse gekomen hulpdiensten.

Met spoed naar het ziekenhuis
Hij werd vervolgens met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Van de vrachtauto raakte een tank lek. De diesel moest worden opgeruimd. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Uitgebreid onderzoek
De Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie heeft ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan. De weg was uren afgesloten voor al het verkeer. Een berger heeft de auto’s afgesleept.

(Hulpdiensten bij het ernstige ongeluk in De Goorn)