Zwaargewond achtergelaten langs de Zuiderdijk: Wie herkent dit jonge katje?

OOSTERLEEK – De dierenpolitie kreeg donderdagmiddag 25 november melding van de dierenambulance dat een doos met daarin een ernstig gewonde kitten door onbekenden was gedumpt of achtergelaten langs de Zuiderdijk tussen Oosterleek en Wijdenes.

Diertje overleden
Het diertje bleek er zo slecht aan toe dat deze helaas uit zijn lijden verlost moest worden. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over dit jonge katje van ongeveer 8 – 10 weken oud.

Getuigenoproep
De doos met hierin een zwaargewond katje bleek in een Ikeatas achtergelaten te zijn op de Zuiderdijk, nabij een bankje van de West-Friese Omringdijk: gelegen tussen Oosterleek en Wijdenes. Het ras is een cyperse kat, met witte pootjes en een witte borst.

Aangetroffen
De dierenambulance had donderdagmiddag 25 november een melding gekregen en trof de doos met zwaargewond kitten aan. Het katje werd direct overgebracht naar een dierenarts; helaas bleek het diertje er zo slecht aan toe te zijn dat hij uit zijn lijden verlost moest.

Onderzoek ingesteld
De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die informatie hebben over de eigenaar, het achterlaten/dumpen van dit jonge katje, of alle andere informatie die kan helpen bij het onderzoek van de dierenpolitie.

Vragen aan het publiek
* Weet u wie de eigenaar is?
* Kent of herkent u het jonge katje?
* Heeft u iets verdachts gezien op de West-Friese Omdijk in de periode voorafgaand aan donderdagmiddag 25 november, dat te maken kan hebben met dit achtergelaten katje?
* Herkent u de doos en/of de Ikeatas? [zie foto’s hieronder]
* Heeft u recent gereden op de Zuiderdijk en bent u in bezit van dashcambeelden?
* Heeft u andere informatie die de dierenpolitie kan helpen in dit onderzoek?
Neemt u dan a.u.b. contact op met de dierenpolitie via onderstaand tipformulier.

Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, via tel.nr. 0800-7000.