ZWAAGDIJK-OOST – Op zeven locaties in Hoorn, Hauwert, Enkhuizen en Zwaagdijk-Oost zijn op dinsdag 17 februari hennepkwekerijen en –drogerijen aangetroffen bij invallen door de politie. In twee woningen aan de Nachtegaal in Hoorn werden een kwekerij en een drogerij aangetroffen. In de drogerij werd voor ongeveer 11 kilogram aan henneptoppen en meerdere kilo’s hennepgruis gevonden.

Hennepgruis wordt onder andere gebruikt voor het maken van henneppoeder. In de andere woning werd de kwekerij met ongeveer 50 planten aangetroffen. Uit het onderzoek van Liander blijkt dat er vermoedelijk meerdere oogsten zijn geweest. Eén bewoner, een 30-jarige man uit Hoorn, is aangehouden.

In de woning aan de Cole Porterhof in Hoorn is voor ongeveer 12 kilo aan henneptoppen aangetroffen in zakken en een kleine kwekerij. Vermoedelijk wordt er hennep gedroogd in deze woning. In een woning aan de Lijndraaier in Hoorn zijn tevens henneptoppen aangetroffen en een kwekerij, het betrof ongeveer 6 kilo. Een 26-jarige man uit Hoorn is aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen.

In een schuur aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost werd een hennepkwekerij aangetroffen met bijna 300 planten ook was er sprake van diefstal van stroom. In een schuur van een woning aan de Hauwert in Hauwert werden hennepresten en toebehoren voor het drogen en kweken van hennep aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal van stroom.

In een woning aan de Oosterdijk in Enkhuizen is in een woning toebehoren voor een hennepkwekerij en hennepgruis aangetroffen. Vermoedelijk heeft in de woning ook een kwekerij gezeten. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De politie heeft onderzoek ingesteld.
Politie NHN