VENHUIZEN – Zondagmiddag is een woonwagen die voortgetrokken werd door een trekker van de weg geraakt op De Hout in Venhuizen. De woonwagen die opgehaald was bij een bedrijf aan de Meilag in Venhuizen, moest naar een bedrijf aan De Hout worden gebracht. Het transport begon zondagmorgen rond 09.00 uur bij het bedrijf aan de Meilag.

Een woonwagen moest vanaf daar naar het bedrijf aan De Hout worden gebracht. De rit ging via de Meilag, Lakemanweg, Burgemeester J Zijpweg, Westerkerkweg, Markerwaardweg en vervolgens De Hout.

Echter op de Burgemeester J Zijpweg ging het al fout, een wiel brak van de woonwagen af, waarna de woonwagen tot stilstand kwam. Met man en macht werd er gewerkt om het wiel er weer onder te krijgen. Na ongeveer een uur sleutelen zat het wiel er weer onder en kon het voertuig weer verder rijden.

Op de Markerwaardweg ging het opnieuw mis hier gleed de woonwagen door gladheid van de weg af. De woonwagen en de trekker stonden hierdoor vast in de berm. Een passeerde shovel heeft de woonwagen en trekker uit de berm getrokken waarna het transport vervolgd kon worden.

Echter op De Hout een paar honderd meter voor het bedrijf waar de woonwagen afgeleverd moest worden ging het wéér mis. Door de gladheid gleed de woonwagen opnieuw van de weg waarna hij tot stilstand kwam tegen een bord. Toevallig passerende agenten namen poolshoogte en bekeken de situatie. De woonwagen stond muurvast in de berm tegen het bord.

Een tweede trekker kwam ter plaatse om de andere trekker die de woonwagen voortrok weer verder te trekken. Omdat dit ook niet helemaal goed ging werd er een kraan bij geroepen. De kraan probeerde de woonwagen uit de berm te halen maar dit mislukte. Toen is besloten om het bord waar de woonwagen tegen aan stond er even uit te halen waarna de twee trekkers de woonwagen uit de berm konden trekken. Na het transport van vijf uur is de woonwagen toch nog op zijn eindbestemming gekomen. De woonwagen liep door het transport lichte schade op.

Foto’s : Wesley Boots