ZUID-SCHARWOUDE – Woensdagochtend 8 mei rond 10:30 uur is er aan de Boomgaard in Zuid-Scharwoude ingebroken bij een woning van een ouder echtpaar. De daders hebben vermoedelijk al vanaf 10.00 uur in de ochtend de straat en de woning geobserveerd zo is uit onderzoek naar voren gekomen.

Meerdere daders
Het gaat om 2 of 3 daders, jonge daders tussen de 15 en 30 jaar. Waarvan 1 met capuchon en gezichtsbedekking. De daders zijn op een heftige manier over het blauwe hek heen geklommen. Met een breekijzer hebben ze de pui opengeslagen/ gebroken en zijn ze naar binnen gegaan. Dit gaf een bizar harde klap en er is veel vernield. In de woning is 1 van de 2 of 3 daders naar boven gegaan.

Bewoner tegengekomen
Op de trap kwam één van de daders een van de bewoners tegen, hij zette zijn oerstem aan en de daders wisten niet hoe snel ze de woning moesten verlaten. Weer terug over het gesloten blauwe hek. Onderzoek van de forensische dienst geeft aan dat door het natte weer en de schrik veel sporen zijn achtergebleven.

Signalement
Het gaat om 2 of 3 daders
Jonge jongens tussen de 15 en 30 jaar
1 met capuchon en gezichtsbedekking (mogelijk masker)
Het ouder echtpaar is ontzettend geschrokken en de schade is flink

Getuigenoproep
De kinderen van het echtpaar zouden het ontzettend fijn vinden als mensen tips hebben. Heeft iemand in de buurt van de Voorburggracht, Dorpsstraat, Witte Kruisstraat, Langeweide, Korteweide, Bomenwijk, Akker-Molenbuurt, Vissenbuurt of in geheel Noord, Zuid-Scharwoude of Langedijk tussen 10 en 11u, 2 of 3 jongens zien lopen? Jongens met gereedschap of is jullie iets anders opgevallen?.

Informatie of tips kun je doorgeven via 06-54764627 of via de politie 0900-8844