LUTJEBROEK – Een inwoner van Lutjebroek heeft samen met zijn zoon een 27-jarige man uit Polen aangehouden die op de vlucht was voor de politie. Een motoragent zag woensdagavond 3 februari een auto rijden in Hoogkarspel die opvallend rijgedrag vertoonde.

Ervandoor
De agent wilde de bestuurder aanspreken, maar die negeerde het stopteken en vluchtte direct. Er ontstond een wilde achtervolging, waarbij de bestuurder met 120 kilometer per uur het rode licht negeerde. De agent besloot uit veiligheid de achtervolging te staken en hield ruime afstand, maar volgde de man wel.

Omsingeld
Na allerlei verkeersovertredingen sprong de bestuurder in Lutjebroek uit de auto, om er te voet vandoor te gaan. Toen waren inmiddels meer politiewagens ter plekke. Zij sloten de verdachte ter hoogte van de P.J. Jongstraat in. Een buurtbewoner zag de man in een tuin ter hoogte van de Nico Kolenbergstraat en belde de politie.

Opnieuw vandoor
De man ging er echter opnieuw vandoor, waarna een andere buurtbewoner hem een andere tuin in zag vluchten. Hij wist de man samen met zijn zoon aan te houden. De 27-jarige automobilist is overgebracht naar het politiebureau in Hoorn. De auto van de verdachte is voor onderzoek in beslag genomen. Waarom de man precies vluchtte voor de motoragent is nog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto: Politie NHN