HOOGKARSPEL – Donderdagmiddag 3 oktober is een 81-jarige vrouw uit Hoogkarspel het slachtoffer geworden van een babbeltruc door een man die zich voor deed als een CV monteur. De vrouw, die woonachtig is aan de Streekweg in Hoogkarspel, liet de ‘vriendelijke’ man binnen bij haar woning. De verdachte is een slanke Nederlandse man met kort blond haar, geen bril en had geen baard.

Pinpas en sieraden verdwenen
Toen de man weer vertrok, bleken sieraden en een pinpas verdwenen te zijn. Dit werd al snel ontdekt door de vrouw waardoor de pinpas direct geblokkeerd kon worden en de man geen geld van de rekening kon halen.

September al vijf keer in Hoorn
Afgelopen september gebeurde deze truc maar liefst vijf keer bij ouderen in Hoorn. De buit betrof in de meeste gevallen toen ook goederen die eenvoudig weg te nemen zijn zoals portemonnees, sieraden of pinpassen.

Bel de politie!
Babbeltrucs komen in verschillende vormen voor. Als u de situatie niet vertrouwt bel dan altijd met 0900-8844 en probeer een zo goed mogelijke beschrijving te geven van de persoon zodat de politie een grote kans hebben deze persoon te achterhalen. Informatie over deze dader in Hoogkarspel? Laat het aan de politie weten via 0900-8844.

Zie hieronder een video voor tips om dit te voorkomen