HOORN – Zondagmiddag 9 februari rond 13.50 uur is een 57-jarige vrouw uit Hoorn ernstig gewond geraakt bij een steekpartij in een woning aan de Spinner in Hoorn. De 57-jarige vrouw uit Hoorn was in de woning met een mes aangevallen door een bekende van haar.

Ernstig gewond
Het slachtoffer liep daarbij ernstige verwondingen op en moest naar het ziekenhuis. De 29-jarige verdachte uit Hoogwoud vluchtte na het incident uit de woning, maar kon kort erna door agenten worden aangehouden.

Burgernet
Bij de woning vonden agenten een vrouw die een ernstige steekwond had opgelopen. Zij was nog aanspreekbaar en kon een signalement van de dader geven. De politie startte direct een zoekactie naar deze persoon. De meldkamer verspreidde ook een Burgernet-melding met de kenmerken van de verdachte.

Aanhouding
Met behulp van tips van oplettende burgers kon de verdachte rond 15:35 uur door de politie worden aangehouden op de Stationsweg in Hoorn. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit nog vast. Het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en aan haar verwondingen behandeld. Zij verkeert buiten levensgevaar.

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek naar het incident en is nog op zoek naar getuigen die de verdachte hebben gezien in de omgeving van de woning aan de Spinner in Hoorn, en die nog niet met de politie hebben gesproken. De verdachte is een slanke, blanke man van rond de 1,75m. Hij droeg een zwarte muts en een bruine jas.

De man gezien aan de Spinner?
Heeft u rond het tijdstip van het incident een man gezien die voldoet aan het signalement en/ of heeft u mogelijk camerabeelden van de dader? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem uw informatie delen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Fotografie: Wesley Boots