ENKHUIZEN – Een 30-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdagochtend 24 april te water geraakt aan het begin van de Markerwaarddijk (N307) bij de Krabbegatsluis in Enkhuizen. Even na 07.00 uur kregen de hulpdiensten de melding dat de vrouw hier te water was geraakt.

Hulpdiensten groot ingezet
Omdat niet duidelijk was waar de vrouw exact in het water was beland, werden de hulpdiensten daarom in grotere getalen dan gebruikelijk gealarmeerd. Een flink gebied uitgekamd.

Uitgekamd
Behalve de directe omgeving van de sluis werd ook het water langs een deel van de Markerwaarddijk (N307) uitgekamd. Met behulp van een politiehelikopter, brandweerduikers en de KNRM werd er gezocht. Na enige tijd zoeken is het lichaam van de vrouw gevonden

Eerder een aanrijding
De 30-jarige vrouw was eerder op deze ochtend met andere auto in botsing gekomen bij de rotonde op de Westfrisiaweg met de Florasingel bij Bovenkarspel.

Blikschade
Dat ging om een aanrijding met eenvoudige blikschade, maar ze reed zonder te stoppen door richting Enkhuizen. De andere chauffeur die bij de aanrijding betrokken was, is haar nog achterna gereden, maar bij Enkhuizen kwijtgeraakt.

Naar beneden gereden
Bij het begin van de Markerwaardijk reed de 30-jarige Apeldoornse bij de Krabbersgatsluit via het talud naar beneden. De politie denkt dat ze geprobeerd heeft om de auto het water in te rijden, maar dat is niet gelukt.

Te water
Omstanders zagen vervolgens hoe zij in verwarde toestand lopend het water inging en daar verdween. Mensen hebben nog geprobeerd om haar tegen te houden, maar dat is dus niet gelukt.

Fotografie: Daniëlle Rood en Freek Koomen