BERKHOUT – Dinsdagmiddag 31 juli is een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwijndrecht met de schrik vrij gekomen na een zwaar ongeluk op de (A7) links bij Berkhout. Zijn cabine werd compleet verwoest nadat hij achterop een vrachtwagen, bestuurd door een 20-jarige man uit Spierdijk voor hem knalde.

Hevige regenval
Tijdens hevige regenval wat meer dan vermoedelijk de oorzaak is, ging het mis zo laat politiewoordvoerster Wendy Boudewijn weten. De 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Spierdijk werd van achteren aangereden door de 21-jarige vrachtwagenchauffeur. Ook een 45-jarige automobilist uit Hoorn raakte betrokken bij het ongeval.

Veel schade
De schade na de aanrijding tussen de twee vrachtwagens en auto was fors. Direct na het ongeluk kwamen diverse hulpdiensten met spoed ter plaatse bij het ongeluk.

Afgesloten
De weg vanuit Hoorn richting Amsterdam werd dan ook compleet afgesloten. De betrokkenen raakte niet gewond. De file tussen Wognum en Avenhorn was uiteindelijk zes kilometer lang en leverde drie kwartier vertraging op. Bergingsbedrijf Rood heeft de voertuigen afgesleept.

(Foto’s ingestuurd bezoekers website)