ANDIJK – Bij een aanrijding zondagavond rond 18.00 uur op de Kadijkweg raakten vier mensen gewond. Een 28-jarige automobilist uit Medemblik reed over deze weg uit de richting van Andijk en gaf geen voorrang aan de van rechts komende 58-jarige automobiliste uit Lutjebroek die van de Gedeputeerde Laanweg kwam. De auto van beide bestuurders raakte te water.

De 58-jarige bestuurster had een hoofdwond. Zij zat alleen in het voertuig. De 28-jarige bestuurder en een 23-jarige vrouwelijke passagier hadden nekletsel. Een andere 22-jarige vrouwelijke passagier had nekletsel. Een vierde inzittende van dit voertuig, een 30-jarige man, was de enige niet gewonde. Alle vier de slachtoffers werden overgebracht naar het Westfries gasthuis.

Een First Responder (verpleegkundige die in zijn eentje met een dienstauto naar incidenten gaat) was als eerste ter plaatse en is terwijl hij zijn auto in de berm wou parkeren door een betonblok gelanceerd en bovenop een tweede betonblok tot stilstand gekomen. De verpleegkundige raakte hierbij niet gewond en kon direct doorgaan met zijn werk. De auto raakte zwaar beschadigd. Alle drie de voertuigen werden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Foto’s : Stefan Pennekamp