WIJDENES – Dinsdag aan het einde van de middag omstreeks 17.30 uur werden de reddingsdiensten Marken, Zeevang, Wijdenes en de Nogepa SAR-heli gealarmeerd voor een 51-jarige surfer die vermist werd op het Markermeer tussen Wijdenes en Edam. Omstreeks 15.00 uur was de 51 jarige toerist bij de camping van Edam op zijn surfplank gestapt maar na ruim twee uur niet terug gekomen.

Rond kwart voor zes komt de Frans Verkade uit Marken op haar tocht naar Edam een surfplank tegen. Na enige tijd wordt duidelijk dat die plank inderdaad van de vermiste surfer is. De surfer zelf is echter niet in de buurt. Alle eenheden varen door om zoekpatronen te gaan varen onder leiding van de Frans Verkade.

Om 18.00 uur komt het verlossende woord. De havenmeester van Marina Volendam kan melden dat zich een surfer zonder plank bij hem heeft gemeld. Na verificatie blijkt dit inderdaad de surfer te zijn die werd vermist. Hoe hij gescheiden is geraakt van zijn plank en hoe hij tenslotte in Volendam aan wal is gekomen is ons niet bekend. Hij staat echter weer veilig op de wal en alle eenheden gaan dus retour station. Om 18.30 liggen de boten weer klaar voor de volgende alarmering.

Zie ook : Reddingsdienst Wijdenes