Verdachte (48) van tragische brand Keern Hoorn blijft langer vast

HOORN – De 48-jarige man die ervan verdacht wordt een woning aan het Keern in Hoorn in de brand te hebben gestoken, blijft langer vastzitten zo is maandag 28 december bekend gemaakt. De rechtercommisaris heeft zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd.

Brand uitgebroken
In de woning brak in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 december brand uit. Een 43-jarige vrouw werd door de brandweer uit de brandende woning gehaald en naar het ziekenhuis vervoerd. Hier overleed ze enige tijd later.

Doffe knallen
In deze kerstnacht werden de buurtbewoners aan het Keern opgeschrikt door een paar doffe knallen. Een flinke brand volgde en de brandweer heeft de hele nacht nodig gehad om het vuur te blussen zo meldt NH Nieuws.

Zorgen
Buurtbewoners moesten hun huizen verlaten en gingen geschrokken de kerstdagen in. Er waren al langere tijd zorgen over de mannelijke bewoner van het huis. Volgens omwonenden ging het al langere tijd niet goed met hem.

Arrestatieteam
De man gebruikte drugs en had last van psychoses. Dan werd hij voor een paar dagen opgenomen en dan kwam hij weer thuis. Begin oktober nog is de bewoner door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald omdat hij een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving zou vormen.

(Fotografie Wesley Boots, De fatale brand kerstnacht en de inzet van het arrestatieteam begin oktober bij de woning aan het Keern in Hoorn)