Verdachte (22) van dodelijk ongeluk met fietser (12) op de Dr. Wijtemalaan in Westwoud, krijgt rijbewijs voorlopig niet terug 

WESTWOUD – Maandagavond 2 oktober 2023 vond er een zeer ernstige aanrijding plaats tussen een 22-jarige automobiliste uit Westwoud en een 12-jarige fietser afkomstig uit Oosterblokker. De automobiliste was op het moment van het ongeluk onder invloed van cannabis zo meldt het Openbaar Ministerie met de behandeling van de zaak over het rijbewijs. De inhoudelijk behandeling van de strafzaak volgt later.

Jongen (12) overleden Het 12-jarige slachtoffer uit Oosterblokker overleed als gevolg van het zeer ernstige verkeersongeval. De Westwoudse had een thc-waarde van 5 in haar bloed zo meldt het Noord-Hollands Dagblad, dit terwijl in het verkeer maximaal 3 is toegestaan. Donderdag 29 februari was bij de rechtbank in Alkmaar een zitting over het rijbewijs van de verdachte.

Rijbewijs jaar ingehouden Na het verkeersongeluk werd haar rijbewijs voor een jaar ingehouden door het Openbaar Ministerie. Na een half jaar moet de rechtbank zich daar dan over buigen. De vrouw heeft niet verzocht om teruggave van haar rijbewijs, zo liet de officier van justitie weten.

(Het ernstige verkeersongeluk tussen de automobiliste en fietser op maandagavond 2 oktober 2023 in Westwoud, Fotografie Wesley Boots)