HOORN – De politie heeft woensdag 12 februari een 19-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van twee geweldsincidenten op 4 februari in Hoorn.

Nog twee geweldsincidenten
Verder wordt zijn betrokkenheid bij een diefstal met geweld (26 december, 2019) en een ernstige mishandeling onderzocht. De verdachte zit vast en wordt vrijdag 14 februari voorgeleid aan de rechtercommissaris.

Geweldincident Emmalaan Hoorn
Op dinsdagavond 4 februari kreeg de politie melding van een overval aan de Emmalaan in Hoorn. Omstreeks 20.00 uur kwam een jongeman met een bebloede hand aanlopen bij een woning, en heeft daar om eerste hulp verzocht bij de bewoonster. Zij heeft dit gedaan.

Bewoonster gewond
Dit ontaardde uiteindelijk in een schermutseling, waarbij de jongeman haar verwondde. Ook een andere bewoner raakte gewond.

Taxi
Daarna heeft mogelijk dezelfde jongeman bij het station een taxi genomen en bij het verlaten van de taxi in de omgeving van de Watermolen in Hoorn de chauffeur mishandeld. De taxi is voor sporenonderzoek veiliggesteld. De politie onderzoekt de verbanden in deze strafbare feiten. Hij heeft een verwonding aan de hand. Aan de slachtoffers is slachtofferhulp aangeboden.

Getuigenoproep
Bent u getuige geweest van een van de incidenten of herkent u de verdachte belt u dan met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem bellen kan dat via Misdaad Anoniem, 0900-6070. Ook neemt de politie graag kennis van eventuele beelden van bewakingscamera’s.