Vele verkeersongelukken in de regio West-Friesland: Meerdere gewonden

HOORN – Donderdag 28 september heeft de politie samen met de weginspecteurs, ambulancedienst en bergingsbedrijven weer bij een flink aantal verkeersongelukken hulp verleend. Er gebeurde verkeersongelukken in Hoorn, Heerhugowaard, Spanbroek, Zwaagdijk-Oost, Warmenhuizen, Zwaag, Scharwoude en Obdam.

Auto over de kop
Bij het ongeluk in Warmenhuizen op de Debbemeerweg raakte een vrouw met haar auto over de kop. Na een kleine check door de hulpdiensten bleek ze ongedeerd. Op de (N242) in Heerhugowaard knalde meerdere auto’s op elkaar bij een kopstaart-botsing. Uiteindelijk bleek niemand gewond. Wel moesten de voertuigen afgesleept worden.

Vrachtwagen van de weg
Op de Kaag in Spanbroek raakte een vrachtwagen van de weg door modder op het wegdek. Het voertuig bleef net voor de sloot hangen. De schade was hierdoor nihil. Bij een botsing op de Provincialeweg in Hoorn viel wel een gewonde. Dit ongeluk gebeurde ter hoogte van het Keern.

Ongevallen
Net als in Zwaagdijk-Oost waar een gewonde viel op de (N302). Bij een ongeval in Zwaag op het Keern viel ook een gewonde. Bij de ongelukken in Scharwoude (N247) en in Obdam bleef het bij vooral blikschade. De politie heeft de verkeersongelukken in onderzoek.

Fotografie: Maurice Amoureus