WOGNUM – Zondagochtend 16 december in alle vroegte zijn verschillende auto’s van de weg geraakt door de sneeuwval. De ongelukken gebeurde in, Ursem, Schellinkhout, Zwaagdijk-Oost, Wognum, Hoorn, Hoogwoud, Lambertschaag en Berkhout. Op de A.C de Graafweg (N241) in Wognum botste een auto op een boom. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Ongeval Lambertschaag
Een 29-jarige man uit Amsterdam reed het water in langs de (N239) bij Lambertschaag. De bestuurder reed met zijn auto over de (N239) in westelijke richting toen zijn auto op enig moment aan de achterzijde uitbrak zo laat politiewoordvoerder Menno Hartenberg weten. Daardoor raakte hij in de slip en belande in sloot. Hij bleef ongedeerd.

Ongeval Hoogwoud
Op de t-splitsing Koningspade met de Mienakker in Hoogwoud was een auto doorgegleden en tot stilstand gekomen in de berm van de Mienakker. Het voertuig hing deels boven de sloot, maar lag er niet in. De weg was besneeuwd en het was -0,5 graden. De auto had alleen schade aan de voorzijde (bumper). Bestuurster is een 34-jarige vrouw uit Middenmeer.

Overige ongevallen
Ook in Ursem raakte een auto in sloot. Ook hier bleef het bij blikschade. Evenals bij de andere aanrijdingen in de regio. De berging heeft een groot aantal voertuigen af moeten slepen.

Foto: Samm Dijks / Regio Control