LUTJEBROEK – Maandagmiddag is er rond 16.30 een schoorsteenbrand ontstaan aan de Pastoor Gielenstraat in Lutjebroek. Hierop werd de brandweer van stede-broec gealarmeerd na enkele minuten kregen zij te horen dat het een uitslaande brand betrof en werden eveneens de brandweer van Westwoud en de officier van dienst gealarmeerd.

Ter plaatse bleek dat de brand zich zeer snel verspreide daardoor stond in mum van tijd de hele bovenwoning in brand. De inmiddels ter plaatse brandweerlieden zetten meteen hoge druk in om de brand onder controle te krijgen. Na ongeveer een half uur blussen waren de meeste vlammen bedwongen. De brand is ontstaan door de schoorsteen die zich in de woning bevond. Door de brand heeft de woning veel schade opgelopen. De brandweer is nog lange tijd bezig met het nablussen van de brand. Door de brand was de Pastoor Gielenstraat enige tijd afgesloten voor het verkeer. De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ontstaan van de brand.

P2000 melding : 16:46:05 22-12-08 10 G BRAN Prio 1 (NB..: middel_brand) PASTOOR GIELENSTRAAT LUTJEBROEK Schoorsteenbrand DRL644 NHN524

Foto’s : Wesley Boots, Marijn Bennis,Frank Koning en Stefan Pennenkamp