HOORN – De eerste Nationale Hulpverlenersdag op zondag 7 oktober 2012 was een groot succes. Redenen te over voor een vervolg. Op zondag 5 oktober 2014 zal de tweede Hulpverlenersdag plaatsvinden in Hoorn. Het bestuur van Stichting Hulpverlenersrespect is reeds gestart met de organisatie onder de bezielende leiding van nieuwe voorzitter Jack van Es.

Nergens was je zo veilig als op 7 oktober 2012 op de Hoornse Nieuwe Wal. De Traumahelikopter, twee ambulances, brandweerwagens, de ANWB, Politie, Stadstoezicht, Defensie en nog veel meer hulpverlenende organisaties hadden zich verzameld met maar één doel voor ogen: de mensen laten zien wat ze kunnen. Aan de andere kant zetten vrijwilligers, sponsoren, politici en andere hoogwaardigheidsbekleders de hulpverleners in het zonnetje tijdens een groots ontbijt. Het was een prachtige dag met heerlijk weer, duizenden bezoekers en trotse hulpverleners.
Nieuwe voorzitter

Een waardevolle dag als de Nationale Hulpverlenersdag vraagt om een vervolg, vindt Stichting Hulpverlenersrespect. Op de eerste zondag van oktober in 2014, de 5e, gaan we voor een tweede editie. Sinds 2013 heeft de stichting een nieuwe voorzitter. Voormalig voorzitter Jan de Boer heeft het stokje overgedragen aan oud-wethouder Jack van Es.

‘Ik kijk er naar uit om van de tweede Nationale Hulpverlenersdag minstens zo’n succes te maken als de eerste. We kunnen in ieder geval rekenen op de steun van de Gemeente Hoorn, die ons alle medewerking heeft geboden bij de organisatie van een nieuw evenement in Hoorn.’

In de komende maanden worden sponsoren en hulpverlenende organisatie benaderd, waarna het programma steeds meer vorm gaat krijgen. Meer informatie komt via de diverse (sociale) media. Zet 5 oktober 2014 alvast in uw (digitale) agenda!