VENHUIZEN – Een 25-jarige man uit Andijk en een 23-jarige man uit Hoorn zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een plofkraak op de Rabobank aan het Twijver in Venhuizen en een poging tot een plofkraak op de Rabobank in Wervershoof in 2010.

Venhuizen
De plofkraak in Venhuizen vond op vrijdagochtend 12 november 2010 rond 03.00 uur plaats bij een pinautomaat aan de Twijver in Venhuizen. Bij deze kraak werd de automaat tot ontploffing gebracht en maakten de krakers geld buit. Er werd een zwaar beschadigde auto aangetroffen. De vluchtauto werd even later brandend aangetroffen op het station in Hoogkarspel.

Wervershoof
Op dinsdagochtend 23 november 2010 werd rond 02.40 uur geprobeerd een automaat aan het Raadhuisplein in Wervershoof tot ontploffing te brengen. Een getuige belde de politie. De daders probeerden voor hun vlucht een auto in brand te steken. Dit mislukte echter. Het voertuig bleek de dag ervoor gestolen te zijn uit Hoogwoud. De daders maakten bij deze poging geen geld buit.

Onderzoek
De politie deed onderzoek naar de plofkraken en kon begin oktober de 23-jarige Hoornaar aanhouden. Hij is na voorgeleiding bij de rechter-commissaris voor 90 dagen in voorlopige hechtenis gegaan. Dinsdag 1 november kon de 25-jarige man uit Andijk worden aangehouden. Hij wordt vandaag 03 -11-2011 voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De plofkraak op de Rabobank Venhuizen 2010

De vluchtauto in brand gestoken op station Hoogkarspel 2010

De plofkraak op de Rabobank in Wervershoof 2010