Hulpdiensten ter plaatse bij de aanrijding waarbij meerdere gewonden vielen

WOGNUM – Een 45-jarige motorrijder van de politie Noord-Holland Noord raakte dinsdagmiddag rond 17.00 uur gewond bij een aanrijding op de A7 ter hoogte van Wognum. De motorrijder reed naar de rijbaan om een rijstrook vrij te maken om een ambulance met hoge spoed en escort doorgang te verlenen.

Deze ambulance vervoerde een gewonde van een eerder ongeval aan de andere kant van de A7. Een 52-jarige automobilist uit Hoorn zag de motorrijder te laat en reed hem aan. De agent werd geschept en kwam in de berm terecht. Hij werd met spoed vervoerd naar het MCA in Alkmaar.

Hier bleek dat hij naast een gebroken kaak en een zware hersenschudding, een scheurtje in zijn nekwervel te hebben opgelopen. Naar het ongeval wordt verder onderzoek gedaan.

Een man uit Spanbroek raakte dinsdagmiddag vlak voor bovengenoemde aanrijding gewond bij een botsing op de A7 ter hoogte van Wognum (op de andere rijbaan). Dit gebeurde in de richting van Den Oever. Een 54-jarige automobilist uit Leiden reed over deze weg, toen hij van achteren werd aangereden door een busje. Door de klap belandde de auto van de Leidenaar in de naastgelegen sloot. Het busje kwam via de middenberm tot stilstand tegen een boom. De bijrijder van het busje raakte bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Hij werd met letsel aan beide benen overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto’s : Joffrey Post