Twee mannen (26) gewond bij geweldsincident op het Stationsplein in Hoorn

HOORN – Zondagochtend 12 juni even na 04.30 uur zijn hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een melding van een geweldsincident aan het Stationsplein in Hoorn. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse.

Twee gewonden
Er had hier een steekincident plaatsgevonden. Een 26-jarige man raakte hierbij ernstig gewond. Zijn vriend, eveneens een 26-jarige man, raakte nadat hij werd mishandeld ook gewond. De twee slachtoffers zijn afkomstig uit Hoorn en de gemeente Edam-Volendam.

Twee personen aangehouden
De politie heeft twee mannen van 18 en 19 uit Hoorn aangehouden. Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding binnen. Toen agenten arriveerden troffen zij de gewonde mannen aan. Zij zijn over gebracht naar het ziekenhuis.

Conflict
Vermoedelijk is er een conflict tussen meerdere personen aan voorafgegaan. Na een zoekslag in de omgeving heeft de politie twee mannen van 18 en 19 jaar uit Hoorn aanhouden. Zij zitten vast voor verhoor.

Getuigenoproep
De recherche is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen. Heeft u zondagochtend rond 04.30 uur iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Meld dit dan bij de politie.

Bel met de politie
Bel de Opsporingstiplijn via 0800-6070 (gratis). U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden.